About Me

Bildet mitt
Ei fornøyd jente på 28 år, som er bosatt i eget hus, sammen med forloveden min, Tom, ei datter på 7, og liten gutt på 2 år. Dette er min blogg hvor jeg stort sett skriver om hverdagslige sysler og gleder, men siden jeg er en veldig kreativ sjel, som liker å pussle med det meste, så kommer her også innskudd av kreativitet og andre ting som måtte oppta meg. Kanskje jeg kan INSPIRERE deg?

torsdag 21. januar 2010

Musikkens tiår

I det det forige året gikk over i ett nytt var det mye snakk om musikken gjennom dette foregående tiåret. I dag kom jeg til å tenke.. Hva er egentlig musikkens tiår? Selv er jeg veldig glad i musikken fra 1965-75, samt kanskje 1995-05. Altså, midt i to tiår... 1965-75 var jo den store glanstiden, der man opplevde hippietiden og den frie verden. Mye bra musikk kom ut av denne perioden. De mer avslappede sterke låtene om krig og fred og sånt, men også overgangen til den KULE disco-tiden. 70-tallet gjorde sin entrè og med det fulgte punken. Enda god sjanger. (Fra dette tiåret kan jeg nevne Blondie og Sex Pistols som to av mine favoritter. )Folk gjorde noe lignende som de gjorde på 60-tallet. -Akkurat som de ville! Opptredner skled ut av sin bane, og musikere kunne frigjøre meningene sine ikke bare gjennom musikk, men også gjennom opptreden.
80-tallet kan for min del bare glemmes, da jeg ikke har sansen for verken puddelrock eller elektrisk synthpop-musikk. Så kom 90-tallet og metallen gjorde virkelig sin store inntreden. Undergrunnsmusikken kom endelig frem i lyset, og her finner du min andre favorittsjanger! (Jeg må nok innrømme at denne musikken ikke nådde mine ører før i 1997, og da forelsket jeg meg simpelten i låten Jotun av In Flames.)
Jeg husker at på denne tiden var det praktisk talt umulig å få tak i metal i cd-hyllene. Man måtte rett å slett bestille de inn etter ønske!!!! Så, med tanke på dette kommer jeg da til 2000. Man finner endelig mye mer i hyllene enn før, musikken har endelig nådd folket (selv om den sikkert er like forhatt av enkelte, som tidligere) Metal sjangeren er endelig en godtatt sjanger! Her har jeg nok alt for mange favoritter, men velger å være litt patriot å setter Dimmu Borgir på en høy pidestall...

Så... med min lille oppsummering kan jeg vel presisere at 70-tallet og 2000 (-10) er mine favoritt tiår!
Her en låt fra hver epoke;
Hvilket er ditt favoritt Musikk Tiår?!

0 om dette...:

Populære innlegg