About Me

Bildet mitt
Ei fornøyd jente på 28 år, som er bosatt i eget hus, sammen med forloveden min, Tom, ei datter på 7, og liten gutt på 2 år. Dette er min blogg hvor jeg stort sett skriver om hverdagslige sysler og gleder, men siden jeg er en veldig kreativ sjel, som liker å pussle med det meste, så kommer her også innskudd av kreativitet og andre ting som måtte oppta meg. Kanskje jeg kan INSPIRERE deg?

onsdag 29. desember 2010

En ti år gammel novelle…

Jeg sitter å kikker igjennom gamle papirer, og her finner jeg en novelle, som i mai er 10 år gammel. Skrevet av undertegnede. Artig å lese sånt, spesiellt siden man fikk en god karakter.. Tenkte å dele den med dere, slik den står. (Skulle jeg skrevet den om, hadde jeg nok utdypet litt her og der, men men… )

Ingen vanlig skoledag

Han løp til skolen, for sen igjen. Ikke at det gjorde noe. Han slapp i allefall de slemme guttene fra 8.ende. Alle syntes de var kule, men Ariel visste bedre.  

Det var stille i skolegangene. Alle hadde gått til klasserommene sine. Han kunne høre gjenklangen av skrittene sine. Det var så stille. “Hadde det bare alltid kunne være sånn”, tenkte Ariel. Han stod foran døren inn til klasse 9e. Han hadde ikke noe lyst å få kjeft av frøken, atter en gang. Det ble ikke så mye kjeft som han trodde. Tiden gikk fort, og snart var det matfriminutt. Han lusket seg ut i gangen, som var stappfull av mennesker i alle former og farger. Han så dem ikke. De slemme guttene. Han følte seg trygg og gikk mot utgangen, i det han ble dratt inn på toalettet av noen. “Neimen, hva har vi her da?”, sa den rødhårete gutten. “Det er visst pysa som har oppsøkt oss”, sa den mørke. Ariel så helt forvirret ut, der de sto å “diskuterte” hvem han var. Han likte ikke toalettet. Han hatet det! Det var der alle nerdene på tur ble dyppet nedi doskåla for så å bli flauset ut i kantina. Det hadde hendt Ariel èn gang før, men da hadde rektor ferska dem, og de hadde sluppet han løs.

Tankene til Ariel ble avbrutt i det den mørkhårede begynte å ransake lommene hans etter penger. “Hvor har du gryna”? Den vonde røykdunsten slo mot ansiktet til Ariel. “Jeg har ingen penger med meg”, sa Ariel. Den rødhårete fnøs, som om Ariel hadde løyet til han. “Hva gjør du inne på guttedassen egentlig”, spurte den rødhårete, sarkastisk. “Dere…” Ariel ble avbrutt. “Dere? Vi har da ikke gjort noe… ennå!”, sa den mørke. “Kanskje vi skulle ta igjen for sist gang? Vi fikk mange dagers gjensitting på grunn av deg!” Den rødhårete tente seg en sigarett. Det var stille på toalettet, man kunne høre tobakken som brant da han tok en trekk. “Vi tar`n  i dasseb” sa den rødhårete etter en stille pause. De løftet opp Ariel. “Ariel… er ikke det et jentenavn? Het ikke den havfrua det? Heh, da kan du vel svømme også, da” lo den mørke, og puttet ham i toalettet. Ariel var ikke redd. Han var i sine egne tanker. Var lei hele mobbingen, maset… Han visste hva han skulle gjøre.

I dag var han ikke for sen. Han følte seg bra. Gikk rolig mot inngangen, og visste de slemme guttene ville vente på ham, Og som Ariel tenkte, så gjorde de. De dro ham med seg inn på toalettet atter en gang. I det de skulle til å ransake ham for penger, dro han opp en pistol. Siktet på dem. De var redd. Det var deilig å se de slemme guttene redde! “Jeg er så lei av den jævla mobbingen!”, sa Ariel med hat i blikket. “Er det ikke meg, så er det en annen nerd. Dere kunne ha plaget noen på deres egen alder, og sett om dere var like tøffe da! Men nå er det for sent! Dere skal aldri mobbe noen igjen!” ropte han hatsk!

Skuddet kan høres fra utsiden av skolen. Det er stille som i graven. Ut av skolen kommer det gående to gutter. En rødhåret og en mørkhåret.

Håper det var en lesbar historie.

2 om dette...:

Tante sa...

Huff da, den var jo skikkelig trist :(

Liv sa...

Du skal vel skrive bok,snart :)flinke du

Populære innlegg