About Me

Bildet mitt
Ei fornøyd jente på 28 år, som er bosatt i eget hus, sammen med forloveden min, Tom, ei datter på 7, og liten gutt på 2 år. Dette er min blogg hvor jeg stort sett skriver om hverdagslige sysler og gleder, men siden jeg er en veldig kreativ sjel, som liker å pussle med det meste, så kommer her også innskudd av kreativitet og andre ting som måtte oppta meg. Kanskje jeg kan INSPIRERE deg?

lørdag 31. juli 2010

Lille Mr.Rangsæter


Nå har lillemann rukket å bli fem og en halv måned. Han vokser, og har blitt stor gutt, som allerede viser tegn til "å klare selv". Han har lært seg å rulle, begge veier, no problemo for denne karen, han vet hva han vil...
For tiden går det mye krefter med på å ta ut og inn smukken,  og det går sjelden bra, men han fortsetter å prøve og viser sitt temperament først når smukken blir ute av syne. Han liker å stå, og skal helst stå hele tiden. Det hjelper ikke mye å forklare at han er litt liten enda. Smilet er aldri langt unna, selv med feber klarer han å presse frem et lurt smil. Når det gjelder mat har han smakt på litt av hvert, og selv om det ikke er så enkelt å få åpnet munnen, prøver vi likevel.


Vi måtte til å kjøpe lekegrind, siden gutten begynner å sku seg frem med bakbeina, før man vet ordet av det har han blitt mobil. I den trives han veldig godt... Der har han bamsene sine, som han liker å wrestle litt med, apekatten sin og andre leker.


Apekatten som han er så glad i...

 MyGate leke-/sikkerhetsgrind som vi har kjøpt.

 Denne er absolutt til å anbefale. Her har du tre funksjoner i en; Leke-, trappe- og sikkerhetsgrind! En super investering for de med aktive småbarn! HER kan du lese litt mer om den. MyGate er faktisk også en av de største/lengste på markedet med hele 389 cm gjerde.

Også var det praten... Hva skal man si om den?! Høye hyl, og sutring er det han for tiden øver seg på. Tror ikke han vet selv om han skal være glad eller lei, for lydene går litt om hverandre, men skjønn er han i allefall, og vi kan alle se at denne gutten kommer til å sjarmere mange pikehjerter. (Eller guttehjerter??! :p)

Det blir ufattelig spennende å se hvordan ting utvikler seg fremover...

fredag 30. juli 2010

Friends


Baaah...

Ah... Ryddedag i dag igjen... Søvnen henger fortsatt godt i øynene, men etter en kopp te, nå, så skal jeg hive meg rundt å begynne. Det ser ut som en slagmark her hjemme, spesiellt i dybden. Skulle nok godt over mange ting, å sett hva som kan kastes og gies bort. Klærne mine skulle absolutt hatt en overhaling. Skapet er fyllt av klær jeg aldri har brukt, eller ikke brukt på lenge, av varierende kjøpsdato. Har sikkert mye crap på badet også, men klærne tar kaka. For det er ikke bare mine klær som burde vært sortert. Ask er i str  skifte, så der skulle det nok vært sjekket, og det samme gjelder Tuva. Så har vi de klærne jeg faktisk har tatt bort, som ligger i en haug på gjesterommet. DER må det ryddes.
Og når vi alikevel snakker om tekstiler, så har jeg en kjole og en kanin som jeg må sy ferdig. Det verste med de to er at jeg bare drøyer og drøyer.
Nå er jeg virkelig lei av rotet mitt, og tenker jeg må jobbe effektivt, slik at jeg får smekket noen fluer...

Wish me luck!

Adios...

torsdag 29. juli 2010

When Hope Falls

Når vi var i Sverige i sommer, så kjøpte min kjære ei billig plate, til den nette sum av 60kroner. Det var ei debutplate av et band, med ganske unge medlemmer, fra Strømstad.
Må innrømme at vi ble nokså imponerte, og jeg vil derfor anbefale dette bandet til alle dere der ute...

WHEN HOPE FALLS
Sjekk ut MySpace sida deres...
Words Of Your Last Betrayal by When Hope Falls-New album out

DIG IT!

SOL!

Nå har vel sommeren kommer alikevel???
Merker meg at det er svært lite aktivitet hos de fleste bloggene nå i desse tider, men det er vel ikke rart når sola fortsetter å skinne sånn som den har gjort de siste dagene.
Nå skal det nytes sol og kaffi på terassen...
BRING IT ON!!!

mandag 26. juli 2010

Nyskjerrigper


Jeg fikk enda en av de artige tankene om å lage noe, oppe i hodet mitt! Jeg har lyst å male, eller farge klær, slik man gjorde i gamledager! På leting etter fargetips, kom jeg over denne siden... Her blir det forklart hvordan en kan lage maling, slik som de brukte på egyptertiden, og farging av klær. Her bare med forslaget "lav". Jeg kunne da tenkt meg annen farge jeg, så jeg lurer på om noen der ute har tips på hva man kan bruke å få de forskjellige fargene?? Blåbær mener jeg skal gå, men det er vel omtrent det eneste jeg vet!

Dette virker som en ganske lærerik klubb, og jeg lurer på... Skal man melde inn Tuva?? Sikkert mye artig man kan få ut av det.


Noen der ute som vet hva man kan bruke for å få forskjellige farger?!Forslag anyone?

søndag 25. juli 2010

Voksentid=Kjærestetid

Bare et nyttig tips, for dere par som har barn der ute!!!

Nå i disse sommerdager er det lett å glemme hverandre. For ferien handler ofte om barna. Det er oftest deres ønsker som skal oppfylles,og det er ingen hemmelighet at unger på ferie kan være ganske hektisk! Etter en varm, lang og masete dag går de i seng seinere enn vanlig, og dermed flyttes den naturlige voksentiden gjerne noen timer frem, ergo; man har mindre tid å nyte hverandre på!
Så, mitt råd til dere foreldre der ute, er å nyte en liten ferie sammen, uten barna. Det trenger ikke være noe mer enn at dere drar bort på hytta for helga, eller lengre reiser om det er ønskelig, men det er viktig at det kun er dere to.
Jeg synes i allefall at man burde ta seg minst en helg i året å nyte hverandres selskap på, og hvem vet... Kanskje det er alt som skal til for å løse flokene som har dannet seg i løpet av ferien?!

Det er ingenting som kan måle seg med et friskt og lettet sinn!

lørdag 24. juli 2010

Sol og Sommerferie

Sola har endelig vist sitt nærvær her, etter mange tunge dager. Hadde det ikke vært for ferien til Hunderfossen/Liseberg, så tror jeg ikke vi hadde fått oppleve noen sommer i det hele tatt.

Vi var knallheldige med været hele veien, frem og tilbake.
Kjørte tidlig onsdagsmorgen, mot Hunderfossen. I tre tiden var vi klar for å vise ansiktene våres på fornøyelsesparken. Sola glimret med sitt nærvær, og ungene koste seg, med karuseller og gullgraving. Ask Emilian var av det mer sutrete slaget, det var varmt for han, stakkars, så vi prøvde så godt vi kunne å oppsøke skygge.


Etter noen timer gikk vi tilbake til hytta vi hadde leid for natten. En seksmannshytte på Hunderfossen Camping. Koslig hytte.
Ungene fikk leike seg på leikeplassen, mens vi voksne slappa av med godt prat på terassen, og alle var i seng i rimelig tid. Klokka ti dagen etter var det klart for avreise, med holdepunkt Lisebergsbyn Kärralund.

Der hadde vi leid et hotellrom for seks personer.
Der var ganske koslig, men dårlige utluftningsalternativer, og en smuuule mindre enn ventet, men det gikk. Ungene ble lagt i god tid, og vi voksne benyttet enda en terasse å kose seg på.

Fredag var det duket for shopping i Gøteborg og Liseberg. Vi parkerte bilene på hotellet, og benyttet oss av trikk hele dagen. Ganske nice, nyte sola mens vi vandret langst gatene og lette oss frem til det største kjøpesenteret der. Teite meg tok ikke med kamera, får skylde på ammetåka...
Vi fikk jo handla littegrann, men var ikke helt den supre tilstanden. Her skulle man vært UTEN unger, da kunne man tatt seg tid til å finne ut av dette store greia av et kjøpesenter.

 
Vi kom oss avgårde, og tilbake på hotellet klargjorde vi oss for Liseberg. Vel inne på fornøyelsesparken traff vi på Liseberfskaninen, og ungene ble som hypnotisert der de sto og koste med den stor kaninen! Vi fikk ungene med oss, og ungene fikk velge sitt å kjøre, mens vi voksne delte oss. Marie og Ronny dro for å kjøre litt karuseller, mens vi tok oss av barna.
Vi tok de med på en hel del karuseller, og jeg tror nok de storkoste seg! Etter litt tok vi oss en matbit å ventet på å få bytte, slik av Tom og jeg også fikk prøve. Vi kjørte et par Berg og dalbaner, og på slutten av kvelden tok Marie og jeg "Høydeskrekken" .Og jeg skal love deg! For en med høydeskrekk, wosh... Scary, men det var jommen gøy også da!!!


Ask sov hele tiden, og våknet utpå kvelden. Da fikk han sitte i bæresele å følge med på ting rundt ham. Søtingen!  Nå hadde det blitt en skikkelig deilig temperatur, svalt. Mmmm... Godt etter en hel dag i stekende sol. Vi prøvde noen av de bodene der man kan vinne ting. Tom vant seg en gorilla, og jeg vant en liten fisk. Jeg koste meg, og det tror jeg nok de andre gjorde også. Vi var seint fremme på hotellet igjen, og ungene gikk rett i seng. Vi satt oppe en liten stund, men vi var alle trøtte, så det ble ikke sene kvelden.

Når vi våknet dagen etter pakket vi, spiste, sa farvell til Lisebergsbyn og bevegde oss mot den berømte grensa. Der skulle vi handle det vi skulle ha å komme oss videre. Veiene våres skiltes her. Marie og Ronny skulle videre, og vi skulle hjemover.
Vi hadde leid oss ei lita hytte på Hunderfossen Camping igjen, for natta, men før vi parkerte bilen der stoppa vi og besøkte ei venninne i Hamar. Der så vi noe syyykt!!! En død due, som ble antastet av fire andre duer!!! Trodde ikke det var noe som skjedde i dyreverden?!?


Vel, anyway... Klokka ni parkerte vi bilen på den "alt for lille" hytta, som viste seg å overraske stort! Der var jo egentlig bra med plass for en tomannshytte, og ganske så koslig, om jeg får si det.
Sengene ble redd opp og ungene klargjort for senga. Tom og jeg satt utenfor på en benk og tok oss ei øl, mens vi nøt resten av kvelden i fred!

I det vi kryssa grensa inn til Møre og Romsdal Fylke, kom dråpene.... Regn... Vi var hjemme igjen...
Og siden det har været vært crappy, inntil nå....
Lurer på om sommeren kommer nå??!


søndag 18. juli 2010

Hjem kjære hjem...



Endelig hjemme fra ferie...

tirsdag 13. juli 2010

Rob Zombie

I morgen drar vi på ferie. Roadtrip til Sverige med pit-stop i Lillehammer.
Litt sommermusikk på veien kanskje?
Har hørt en del på Rob Zombie i det siste, så tenkte å anbefale denne dyktige mannen...

Her med låten Never Gonna Stop
Enjoy!




Ha en fin ferie alla i hop!

lørdag 10. juli 2010

Designerbaby

Jeg har merket meg i det siste, at det ikke bare er mange som får barn, men at barna kanskje kommer til verden på grunn av at det er IN akkurat nå. Mener å ha lest det et sted også, at det er babyboom overalt. I kjendisverden og her hjemme. Det kan da ikke være tilfeldigheter?

Er det virkelig sånn at enkelte kan presse seg gjennom et svangerskap og en fødsel KUN fordi det er poppis?! Overalt ser jeg "Mammablogger" eller "Babyblogger". Vet ikke helt hva jeg synes om dette...
Jeg skriver jo mye om mine barn selv, men føler ikke jeg blottlegger deres private, slik som enkelte bloggere kan gjøre. Tenker de i det hele tatt på barnas fremtid? Fremmede folk blir kjent med de, som de skulle være kjentfolk?! IKKE BRA!

Det er vel mange som ikke tenker lenger enn at det hadde vært kult å ha et barn som man kan kle opp i moteklær og dikkedere som en dukke, uten tanker over det store ansvaret som følger med. Dessverre er det ikke alltid så enkelt. Det følger et meget stort ansvar og mye bekymring med et barn! Det kan jeg skrive under på! Dette er et levende vesen som kan skape mye arbeid, blod, slit og tårer, men også gi mye glede.

Når man ser hva man har bragt til denne verden er det absolutt verdt det, men jeg ser personlig ikke vitsen i å føde et barn, bare for moten sin del. Da burde man heller bite i det sure eple og hoppe over moten denne gangen...

tirsdag 6. juli 2010

F - Ferie og Fest

Det er noen dager, og uker kan man vel si, siden jeg har skrevet noe her på bloggen.

Vel... St.hansaften ble tilbragt sammen med gode venner. Vi grilla og koste oss med barnslig lek og godt selskap. Jeg må nok innrømme at jeg var ganske tilbaketrukken til leken, men Ask og jeg hadde full kontroll på hvem som tok seieren.


Det ble dessverre ikke noe bål titting på oss, da vi skulle dra på ferie, grytidlig neste morgen.
Avgang klokken 07.20 til Bulandet.

Turen var langt frem, men naturen sjarmerte med sitt, så til tross for noen urolige unger gikk turen frem helt greit. Vel fremme på Bulandet hadde klokken rukket å bli fem. Vi innstallerte oss i rorbua og karene leita frem fiskeutstyr. Ikke bare var havet like ved huset vi bodde i, men ikke lenger vekk enn en kunne hoppet rett til sjøs fra stuevinduet. Hele stedet hadde en deilig atmosfære, hvor de fleste hilste og sa hei, i det man gikk forbi dem.
Fiske var egentlig stort sett det eneste å finne på der, så det ble tilbragt mange timer inne. Det dårlige været var jo heller ikke til mye hjelp, men vi fikk trilla noen turer og sett litt av det deilige landskapet. Tuva fikk til og med dyppet rompa nedi vannet, i en varme av 15+++.
På tirsdagen satt vi oss ned, og kom frem til at vi skulle dra hjemover, en dag før tiden. Været brilljerte ikke, som sagt, så vi bestemte oss for å dra på en styggeværsdag, heller enn en fineværsdag. (Torsdag, som opprinnelig var hjemreisedagen, var meldt til å ha strålende vær)


Turen hjemover gikk en del radigere enn ned, og jeg vil vel si at Ask sin første ferie var helt okey. Han kosa seg mesteparten av tiden, og vi oppdaget til vår forundring at vi har fått litt av en tv-slave. Men de benytter seg vel mens de kan...

I helgen som var, var det duket for navnefest for lilleprins Ask Emilian. Været viste sin gode side, og gav oss hele 30 grader +. Selskapet var ikke noe å klage på, og alt gikk som planlagt, selv om Ask måtte tilbringe mesteparten av dagen i bleie, og ikke i den fine nye dressen sin...
Gavene var mange og flotte, ikke èn lik presang på hele gavebordet. Han fikk blant annet en fotoalbum, et smykke, et armbånd, en spilledåse og rammer. En fullkommen dag, med andre ord.


Nå skal det trilles, og lillemann skal sove. Etter det blir det nok litt ordnings på kreative initiativer... ??! Om man kan si det...

Over og ut, Knut er en stut...

Har du begynt på ferien din?

Heart

Populære innlegg